Naravna kozmetika

Apidonum: Preverjena in certificirana kakovost

cover vseh

Kreme APIDONUM ne vsebujejo škodljivih kemikalij in so narejene iz 100% naravnih sestavin. To potrjujejo številni certifikati naravne kozmetike.

Apidonum so 100% naravne, bogate, hranljive, z vitamini in antioksidanti prepojene kreme, ki vašo kožo naredijo čudovito gladko ter jo učinkovito varujejo in negujejo. Ne vsebujejo nobenih kemikalij, konzervansov ali aditivov ter so primerne za ljudi vseh starosti in tipov kože.

Odlikuje jih prvovrstna kakovost sestavin, ki so popolnoma naravne in zdravstveno neoporečne, kar dokazujejo tudi številni prejeti certifikati. Patentirana formula izdelave omogoča najučinkovitejši izkoristek tega, kar nam je v svoji dolgoletni evoluciji ustvarila narava.

aromacert
1.

ZNAK KOZMETIČNE KAKOVOSTI

Aromacert® je standard, ki jamči visoko stopnjo kakovosti s stališča strogih aromaterapevtskih kriterijev.

ekoloska kozmetika
2.

EKOLOŠKA KOZMETIKA

Vsebuje najmanj 95% naravnih sestavin kmetijskega porekla iz certificirane ekološke pridelave.

naravna kozmetika
3.

NARAVNA KOZMETIKA

Kakovost kozmetičnih izdelkov, ki po svoji sestavi odstopajo od drugih, konvencionalnih kozmetičnih izdelkov.

AROMACERT® - Standard kozmetične kakovosti

Aromacert® je standard za certificiranje kozmetičnih izdelkov, ki jamči visoko stopnjo kakovosti s stališča strogih aromaterapevtskih kriterijev.

Pri uporabi izdelkov z znakom Aromacert ste lahko prepričani, da sledijo naravnemu, saj so podrobno preverjeni. Postopek certifikacije izvaja ekipa strokovnjakov z dolgoletnimi izkušnjami na področju aromaterapije in drugih področjih, povezanih z naravno kozmetiko. Končno oceno izdelkov, ki so v postopku pridobivanja znaka Aromacert Care, poda strokovnjak s področja kozmetike.

Kvaliteta izdelka
Izdelek je preverjeno sestavljen iz kakovostnih sestavin. Vendar to še ni dovolj: koncentracija posameznih sestavin ali njihova kombinacija mora biti tolikšna, da dosega aktivno vrednosti, torej tolikšna, da dejansko prinese učinek. Sestavine morajo biti smiselno izbrane glede na namen izdelka.

Dovoljene sestavine
Izdelek lahko vsebuje sestavine naravnega izvora, naravna barvila in naravne konzervanse. Izdelki z znakom Aromacert Care so lahko odišavljeni le s 100-% naravnimi dišavami ali rastlinskimi izvlečki. Izdelki z znakom Aromacert Essence lahko vsebujejo le povsem naravna eterična olja v zadostni koncentraciji.

Nedovoljene sestavine
Izdelek, ki je pridobile enega od znakov standarda Aromacert, ne sme vsebovati nepotrebnih ali cenenih polnil. Popolnoma nedovoljene sestavine so: parafini, mineralna olja, vazelini: spojine s klorom, sulfati, nitrati, nitriti, amini; umetna barvila; umetni konzervansi; umetne arome ali dišave.

Ustrezno označevanje
Izdelek mora imeti vso dokumentacijo, ki jo zahteva kozmetična zakonodaja na evropski in slovenski ravni. Vsi izdelki imajo opravljene študije stabilnosti, tisti, ki vsebujejo vodo, pa tudi PET-teste. Sestavine in uporaba mora biti označena na embalaži jasno, enoznačno in na način, da ne zavaja uporabnika.

Aromaterapevtsko delovanje
Izdelki, ki so pridobili znak Aromacert Essence, imajo aromaterapevtsko delovanje. To pomeni, da vsebujejo dokazano naravna, čista in pristna eterična olja v dovolj visoki koncentraciji, da dosegajo trenutne standarde v aromaterapiji. Eterična olja morajo biti izbrana v skladu z namenom in predvidenim uporabnikom izdelka.

Standard Naravna in ekološka kozmetika©

Standard Naravna in ekološka kozmetika© je zasnovan na osnovi primerljivih zasebnih evropskih standardov za certificiranje naravne in ekološke kozmetike. Certificiranje obsega dve skupini kozmetičnih proizvodov – naravna kozmetika in njena nadgradnja – ekološka kozmetika.

Standard določa pravila in smernice za proizvodnjo naravnih in ekoloških kozmetičnih izdelkov in pravila za označevanje izdelkov s pripadajočim znakom. Namen standarda je definirati nivo kakovosti kozmetičnih izdelkov, ki po svoji sestavi odstopajo od drugih, konvencionalnih kozmetičnih izdelkov. Pri tem se upoštevajo načela varovanja okolja in trajnostnega razvoja.

Certificirani izvajalci so nadzorovani s strani certifikacijskega organa IKC – Inštituta za kontrolo in certifikacijo UM z vsakoletnimi rednimi in ponovnimi kontrolami, ki so lahko napovedane ali nenapovedane. Skladnost kozmetičnih izdelkov se preverja tudi z laboratorijskimi analizami.

Certificirani kozmetični proizvodi so proizvedeni:
– brez sintetičnih aromatičnih sestavin (parfumi, dišave in eterična olja),
– brez sintetičnih topil,
– brez parabenov,
– brez etoksiliranih sestavin,
– brez ionizirajočega sevanja,
– brez gensko spremenjenih organizmov,
– brez sestavin pridobljenih z ekstrakcijo živali,
– brez uporabe petrokemijskih katalizatorjev in drugih omejitev.
– Kozmetični izdelki niso testirani na živalih in niso narejeni iz ogroženih rastlinskih ali živalskih vrst.

Naravna kozmetika
Skladno z zahtevami standarda, certificirani končni naravni kozmetični proizvodi vsebujejo najmanj 95% naravnih sestavin. Proizvajalec kozmetičnih proizvodov lahko dodatno uporabi do največ 5% sintetičnih sestavin, katerih nabor je omejen in predpisan s standardom. Delež naravnih sestavin iz certificirane ekološke pridelave ni določen, je pa zaželeno, da proizvajalci v proizvodnjo vključijo čim več teh sestavin.

Ekološka kozmetika
Skladno z zahtevami standarda, certificirani ekološki kozmetični proizvodi vsebujejo najmanj 95% naravnih sestavin, od katerih mora najmanj 95% sestavin kmetijskega porekla izhajati iz certificirane ekološke pridelave (Uredba Sveta (ES) št. 834/2007 ali drugimi primerljivimi standardi) in največ 5% sestavin sintetičnega izvora, katerih nabor je omejen in predpisan s standardom. Prav tako je s standardom določen tudi minimalni delež ekoloških sestavin v končnem kozmetičnem proizvodu.

Apidonum je čebelje darilo. Negujte svojo kožo s kvalitetnimi naravnimi anti-age kremami, izdelanimi v Sloveniji. Oglejte si najbolj priljubljene izdelke in izberite svojega!